Accessibility icon

Advent u Funtani 2019.

Objavljeno: 25. studenoga 2019. u kategoriji

Treću godinu za redom, prigodom božićnih blagdana, Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ iz Funtane pripremila je raznovrstan program u kojem će moći uživati djeca i njihovi roditelji, ali i  svi mještani Funtane.

Program počinje u subotu, 30.11. radionicom izrade lanterni i adventskih vijenaca u staroj školi u Funtani s početkom u 16,00 sati.

U subotu, 7.12. u 16,00 sati, također u staroj školi, održat će se radionica sijanja božićne pšenice.

U srijedu 18.12. u 18,00 sati u sportskoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni svoj prvi nastup imat će mali polaznici „Gimnastičke početnice“, sportskog projekta koji udruga provodi od rujna, a sve pod budnim okom trenerica Kluba ritmičko-estetske gimnastike Galatea iz Funtane.

U četvrtak, 19.12. u 18,00 sati u staroj školi održat će se kazališna predstava „Priče iz Božićne kutije“ Teatra Naranča iz Pule. Priča je to o Beti i Tilly, sestrične koje su svoje djetinjstvo provele zajedno na selu, ali je Beta nedavno odselila u grad jer je njezin tata dobio posao. Razdoblje prosinca i proslava Božića ponovno ih je dovelo skupa. Nakon duge razdvojenosti djevojke traže način kako da se ponovo zbliže i opet postanu najbolje prijateljice, a kakvu ulogu u tome ima Djed Mraz, otkrit će se na kraju predstave.

Nakon predstave Djed Mraz podijelit će božićne poklon pakete djeci koja ne pohađaju Dječji vrtić Tići, a imaju prebivalište na području Općine Funtana-Fontane.

U ponedjeljak, 23.12. na programu je radionica izrade božićnih kolača pod nazivom „U kuhinji Bake Mraz“, a pod animacijskom palicom Zamlje Zabave. Ovaj slatki posao odvijat će se u župnom dvoru s početkom u 17,00 sati.

U utorak, 24. prosinca, predviđena je šetnja Funtanom pod nazivom „Badnja večer“ uz božićne pjesme i darivanje kolača mještanima. Okupljanje je na parkingu ispred Dinoparka u Funtani u 16,00 sati. Na povratku, pred crkvom Svetoga Barnarda sve sudionike očekuje iznenađenje.

Sve radionice i predstava su besplatne, pribor je osiguran, a jedini uvjet je da uz dijete bude prisutan jedan član obitelji. Pokrovitelj programa je Općina Funtana-Fontane.

Program – Advent u Funtani 2019.

Arhiva novosti