Accessibility icon

Advent u Funtani 2021.

Objavljeno: 2. prosinca 2021. u kategoriji

Prigodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana i ove je godine pripremila raznovrstan program u kojem će moći uživati djeca i njihovi roditelji, ali i svi mještani Funtane.

U nastavku ove vijesti u cijelosti prenosimo priopćenje za medije Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana:

“Ovogodišnji Advent u Funtani pod motom #vjeruj, u organizaciji Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ iz Funtane, uz podršku Turističke zajednice Općine Funtana i Općine Funtana, održat će se u nešto drugačijem ozračju, a prigodnim programima nastojat će očuvati duh Božića.

Natječaj „Svjetlost Adventa“
03.12.2021. – 31.12.2021.

Natječaj „Svjetlost Adventa“ jedan je od projekta u sklopu ovogodišnjeg „Adventa u Funtani“ kojim se želi potaknuti stanovnike Funtane da božićnim ukrasima i rasvjetom te pozitivnim porukama ukrase svoje okućnice, prozore i balkone u blagdanskom duhu.

Cilj je pokrenuti jednu toplu priču, potaknuti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva, prenijeti poruke optimizma, zajedništva i topline i, u konačnici, potaknuti lokalno stanovništvo da se uključi i time da svoj doprinos stvaranju pravog duha blagdana.

Natječaj je otvoren od 03.12.20021. do 24.12.2021. (do 12 sati), a objava pobjednika biti će 06.01.2022.

Pozivamo Vas da se uključe, lajkaju, shareaju, podijele među prijateljima i uživaju u prekrasnim božićnim prizorima Funtane.

TZO Funtana je za pobjednike osigurala vrijedne nagrade, a koje će se dodijeliti u obliku poklon kartice.

Detaljnije informacija o natječaju biti će dostupne na Internet stranicama Turističke zajednice Općine Funtana www.funtana.com.

Sandučić Djeda Božićnjaka
13.12. – 17.12.2021.

Od 13.12. do 17.12.2021. ispred poštanskog ureda u Funtani biti će postavljen jedan čaroban poštanski sandučić. Crvene je boje, a poslan je sa Sjevernog Pola i pripada bjelobradom djedici s dalekog sjevera – Djedu Božićnjaku. Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ pobrinut će se da pisma stignu na Sjeverni pol u dom Djeda Božićnjaka. Nadamo da će veseli djedica ispuniti koju želju iz dječjih pisama.

Čarobna Perila
13.12.2021. – 06.01.2022.

Od 13.12.2021. do 06.01.2022. godine na Perilima spustiti će se čarolija svijetlosti, nade, zajedništva i vjere u bolje sutra. Sjaj Božićnog ruha Perila poziva na šetnju i stvaranje fotografija sa najljepše uspomenama ovog Adventa. I ove godine zajedno ćemo ukrasiti Bor želja. Ideja je da svatko donese prigodan ukras, ispiše želju i objesi je na jelku kako bi svi zajedno jedni drugima dali poruke mira i nade.

Dolazak Djeda Božićnjaka
20.12.2021. u 17.00 sati

U ponedjeljak 20.12.2021. od 17.00 sati u svom obilasku zemaljske kugle Djed Božićnjak obići će i Funtanu. Obzirom na to, da je njegovim vjernim sobovima u Funtani jako toplo, djedica će morati pronaći neki drugi prijevoz. Djedica će pozdraviti djecu ispred njihovih domova i prigodno ih darivat slatkišima. Biti će to prilika, da mu djeca šapnu na uho svoje želje i snove. Zato neka sva djeca u ponedjeljak 20.12. dobro gledaju kroz svoje prozore i izađu ispred kuće kako bi dočekali djedicu pjesmom i veseljem.

Božićna šetnja
24.12. u 16.30 sati

Na Badnjak, 24. prosinca, predviđena je tradicionalna šetnja Funtanom uz prihodne božićne pjesme i darivanje mještana kolačićima. Okupljanje je na Trgu sv. Bernarda (ispred crkve) u 16,30 sati. Na povratku, pred crkvom sv. Barnarda sve sudionike očekuje topli čaj, kuhano vino i kolači koje će pripremiti vrijedne članice Udruge Loza.

Dječji doček Nove godine
31.12.2021. u 10.00 sati

Ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, priliku da isprate Staru godinu prvi će imati najmlađi Funtanjani, i to točno u podne na Perilima u Funtani. Sa Zemljom zabave iz Pule spremili smo djeci puno dragih aktivnosti i iznenađenja za nezaboravan doček. Obzirom da nam je svima zdravlje na prvom mjestu, cijeli program održati će se sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama te je podložan promjenama u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite.

Nadamo se da će ovaj program Adventa ipak donijeti malo blagdanskog ugođaja u domove Funtanjana, a djeci stvoriti nezaboravna sjećanja.

Ostanite odgovorni, čuvajte sebe i druge, i u slučaju nemogućnosti držanja distance koristite maske za lice!”

Plakat – Advent u Funtani 2021.

 

Arhiva novosti