Accessibility icon

Fešta od grmali

Objavljeno: 8. rujna 2023. u kategoriji

Iako je već rujan i jesen nam se polako približava, u Funtani zabava i dalje traje. Pozivamo sve ljubitelje morskih delicija i odlične zabave da nam se pridruže na fantastičnoj, već devetoj po redu Fešti od grmali, koja će se održati 16. rujna u predivnom ambijentu šatora na našoj prekrasnoj rivi. Organizatori fešte su Turistička zajednica općine Funtana i Općina Funtana-Fontane.

Ova posebna manifestacija omogućit će vam  da uživate u najsočnijim i najukusnijim grmaljima, kojima će naši kuhari udahnuti novu dimenziju okusa. Ovi rakovi će vas očarati svojom teksturom i bogatstvom okusa. Za one koji ne znaju, riječ je o vrsti morskog raka koji se još naziva grmalj, grancipor ili žbirac te je poznat po iznimnoj aromi i spada među najukusnije rakove Jadranskog mora.

Šest ekipa spremno će se natjecati u umijeću pripreme brodeta od grmali. Svaka ekipa donosi svoje tajne recepte i jedinstvene pristupe, a vi ćete imati priliku kušati njihove kreacije. Proglašenje pobjednika u natjecanju za najbolji brodet od grmali predviđeno je za 14 sati, kada ćemo saznati koja ekipa će ponijeti titulu najboljeg kuhara grmali.

Dok traje natjecanje posjetitelji će cijelo vrijeme moći guštati u bogatoj ponudi raznih ribljih jela izvan šatora, dok će se za slastice pobrinuti Ženska udruga za zdraviji život Loza, koja će kolače nuditi na svom štandu. Bit će tu i brojne druge zanimljivosti, poput prezentacije istarskih autohtonih poljoprivrednih proizvoda u organizaciji Udruge Istarska web tržnica.

Očekuje vas ne samo izvanredna hrana, već i bogati glazbeni program koji će dodatno začiniti našu feštu. Nastupit će Baredinesaurusi bend, Žurnada bend, popularni Mejaši te Etaloni bend. Glazbeni program započinje u 12 sati i trajat će cijeli dan, pružajući vam priliku da plešete i uživate uz omiljene melodije.

Pridružite nam se u subotu 16. rujna, budite dio ove nezaboravne fešte i uživajte u vrhunskim okusima, glazbi i druženju. Vidimo se u Funtani!

Program fešte:

Od 12.00 h Cooking show – priprema hrane – natjecanje u pripremi brodeta od grmali (grmalji)
14.00 h Ocjenjivanje i dodjela nagrada najboljim kuharima

Zabavni program:

12.00 Baredinesurusi band
14:00 Žurnada band
19.00 Etaloni band
20.30 Mejaši
22.30 Etaloni band

Program – 9. Fešta od grmali

Arhiva novosti