Accessibility icon

Fešta od grmali

Objavljeno: 19. rujna 2013. u kategoriji

Fešta od grmali održat će se u subotu 21.9.2013. u Funtani, na rivi. Organizatori su Turistička zajednica općine Funtana i Općina Funtana. Na rivi u Funtani, pod šatorom, ukupno šest ekipa natjecat će se u pripremanju brodeta od grmali (grmalji ili grancipoveri). Natjecat će se: ugostitelji iz Funtane – restoran Barba Čižo, restoran Histria, restoran Marina i restoran Tonia, te ekipa Sportsko-ribolovnog društva „Grma“ i ekipa ženske Udruge za zdraviji život “Loze”.

Fešta počinje rano ujutro u 7 sati s natjecateljskim kupom u organizaciji SRD Grma. Natjecanje traje do 12 sati, u 13 sati je predviđeno vaganje ulova, a u 14 sati proglašenje pobjednika.

Natjecanje u pripremi brodeta od grmali trajat će od 12 do 17 sati, kada će stručni žiri ocjenjivati jela i dodjeljivati priznanja najboljim kuharima. Od 17.30 sati započinje degustacija i kušanje brodeta od grmali. Porcija grmali će se prodavati po prigodnoj cijeni od 20 kuna. Na fešti će biti i vinski kutak, gdje će posjetitelji moći kušati vina čak 16 različitih istarskih vinara.

Predviđeno je da sav prikupljeni prihod od prodaje brodeta i vina ide u humanitarne svrhe.

Zabavni program započinje već u 12 sati, a nastupaju Act Positive Duo, Klapa Histri te Laguna Band.

Vino su nam donirali sljedeći vinari:  Agrolaguna , Arman Franc, Arman Marijan, Brčić Anđelo, Cocolo vina, Cossetto vina, Damjanić vina,  Legovina, Liović vina, Matijašić vinarija, Matošević vinarija, Peršurić Mario, Ritoša vina, Pilato vina, Poletti vina, Tercolo vina

Ostali sponzori su Fusio d.o.o. proizvodnja i prodaja ugostiteljske opreme, Magrad d.o.o., i Mateus marketing i izdavaštvo iz Funtane.

Vaša Turistička zajednica Općine Funtana

Arhiva novosti