Accessibility icon

Fešta od sipa

Objavljeno: 29. travnja 2014. u kategoriji

Obavještavaju se svi zainteresirani da će se u subotu, 03. svibnja 2014. godine, u organizaciji Turističke zajednice Općine Funtana, održati nova gastronomska manifestacija “Fešta od sipa”. Na rivi u Funtani postavit će se veliki šator gdje će se ukupno šest ekipa natjecati u pripremanju šuga od sipa. Četiri domaće ekipe te dvije ekipe iz Savudrije - Umaga i Tara pokazat će svoje kulinarsko umijeće. Program gastronomske manifestacije dostupan je u nastavku ove vijesti. 

S pripremom hrane, odnosno natjecanjem u pripremi šuga od sipa započet će se u jutarnjim satima, a kuhat će se do 13.00 sati, kada će stručni žiri ocjenjivati jela i dodjeljivati priznanja najboljim kuharima.

 

Od 13.30 sati započinje degustacija i kušanje šuga od sipa. Porcija sipa s prilogom prodavat će se po cijeni od 30 kuna, a posjetitelje očekuje i bogata ponuda ostalih jela na bazi sipa. Na fešti će biti i vinski kutak, dok će se za slastice pobrinuti domaća Udruga za zdraviji život “Loza”. Zabavni program započinje u 12.00 sati, a nastupaju Baredinesaurusi i Alfa Time Band.

 

Cilj ove gastronomske manifestacije je valorizacija Funtane kao destinacije gastronomskih doživljaja, stvaranje nove i atraktivne ponude te upotpunjenje predsezone.

 

Sponzori su “Plinara Baderna”, “Fusio d.o.o. proizvodnja i prodaja ugostiteljske opreme“, “Magrad d.o.o.” i “Mateus marketing i izdavaštvo” iz Funtane. 

Arhiva novosti