Accessibility icon

Funtanastičan dječji tjedan

Objavljeno: 29. rujna 2022. u kategoriji

Prigodom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana pripremila je bogat program u kojem će djeca zasigurno uživati.

U nastavku ove vijesti u cijelosti prenosimo priopćenje za medije Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana:

“Nakon što smo pandemiju i beskontaktno djelovanje ostavili iza leđa, Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva iz Funtane vraća se svojim temeljnim ciljevima i djelovanju, a to je rad sa djecom i za djecu. U prvim danima jeseni Funtanu će obilježiti Funtanastičan dječji tjedan koji se diljem Hrvatske ove godine obilježava od 4. do 10. listopada. Kroz tjedan dana djeca će se zabavljati i učiti kroz zabavu.

Put započinjemo već prvoga dana Dječjeg tjedna kad će djeca kroz dramsko-pedagošku radionicu Bajkovnica na Perilima maštati i stvarati svoju priču, gdje će sami urediti kutak za igru. Jedva čekamo vidjeti što će nam stvoriti mašta i male vrijedne ručice.

5. listopada u 16.30 sati u Istra Premium Camping Resortu družiti ćemo se na projekciji igranog filma na Dječjem filmsko poslijepodnevu u Istra Theatru. Djeca će prvenstveno naučiti o ponašanju i bontonu ponašanja u kinu, a zatim pogledati sinkronizirani animirani film Kako izdresirati zmaja. Djeca će pritom imati i posebno iznenađenje, a svi znamo koliko ih volimo! Nakon toga djeca se s roditeljima mogu pridružiti animaciji Maro tima koji pruža puno veselja i garantira dobru zabavu.

Nas put kroz Funtanastičan dječji tjedan nastavlja se već slijedećeg dana, u četvrtak 6. listopada u 9.00 sati naše grupe u dječjem vrtiću Tići Funtana posjetiti  Udruga Birikina. Djeca će uživati u  lutkarskoj  predstavi Mužikanti z Berma, priči inačice Grimmove bajke Bremenski gradski svirači obrađena i radnjom smještenu u Istru. Predstava se izvodi u radno vrijeme vrtića, a nakon toga slijedi kreativna radionica izrade košarica od rafije, špage i špatula.

Funtanastičan dječji tjedan završavamo Family bičikleta dayem u nedjelju 9. listopada u 14.00 sati. Edukacijsko-sportskom biciklijadom za djecu i roditelje kojoj je cilj upoznati djecu sa pravilima bicikliranja i ponašanjem u prometu te potaknuti važnost zajedničkog obiteljskog druženja i aktivnog načina života. Dok smo prošle godine upoznavali obalu Funtane, ove godine smo se odlučili da se provozamo kroz Funtanjanske vinograde i tako sudionicima omogućimo drugu stranu našega mjesta, na predivne krajolike naših vinograda. Okupljanje će biti na parkingu kod funtanjanskoga groblja od 14 do 14:30 sati

Udruga se veseli dječjem tjednu i nadamo se da će svako dijete bar dio tog našeg veselja osjetiti kroz novi program te da će naučiti mnoštvo novih stvari i shvatiti da su i oni važni dio zajednice.”

Program – Funtanastičan dječji tjedan

Arhiva novosti