Accessibility icon

In memoriam Alfredu (Frediju) Krameru

Objavljeno: 16. siječnja 2020. u kategoriji

U Zagrebu je, 14. siječnja 2020. godine, u 89. godini preminuo Fredi Kramer, ikona sportskog novinarstva i autor brojnih publikacija.

Kramer je rođen u Zagrebu 1931. godine te se najviše istaknuo prateći nogomet, pogotovo Dinamo, koji je bio njegova najveća strast.

Radio je kao radijski komentator i publicist. Bio je suradnik u Vjesniku i Večernjem listu, dok je do umirovljenja bio djelatnik Hrvatske radiotelevizije. Bio je član Uprave zagrebačkog Dinama, autor nekolicine monografija kluba iz Maksimira i veliki Dinamov kroničar. Iza njega su ostala brojna velika sportska natjecanja, a pogotovo treba napomenuti kako je izvještavao s osam Olimpijskih igara.

Ostat će istaknut i kao autor brojnih sportskih almanaha, a usko je surađivao i s Hrvatskim nogometnim savezom prilikom mnogih publikacija. Najznačajnija je monografija Hrvatskog nogometnog saveza (1912.-1992.). Bio je i scenarist dokumentarnog filma Stoljeće hrvatskog nogometa.

Kramer je bio dobitnik brojnih nagrada, među kojima je i Javno priznanje „Počasni građanin Općine Funtana-Fontane“, koje mu je dodijeljeno 2009. godine radi izuzetnih zasluga prigodom stvaranja Općine Funtana-Fontane, kao i za doprinos pomaganju ljudima za vrijeme njegovih boravaka u Funtani.

Općina Funtana-Fontane ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji preminulog, svim prijateljima i poznanicima.

Arhiva novosti