Accessibility icon

Javno priznanje „Nagrada Općine Funtana-Fontane – Sv. Bernardo“ uručeno Udruzi za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana

Objavljeno: 23. kolovoza 2021. u kategoriji

Članak preuzet s portala IstraTerraMagica.eu (autor: Tanja Kocijančić – od dana 20. kolovoza 2021. godine):

Općina Funtana svake godine 20. kolovoza slavi Dan općine i zaštitnika mjesta sv. Bernarda brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima, no zbog korona-restrikcija to se nije dogodilo prošle, a neće ni ove godine kako bi se izbjegla okupljanja. No, općina je ipak odlučila na skroman način obilježiti svoj dan, pa su sinoć načelnik Mladen Grgeta i predsjednik Općinskog vijeća Igor Žiković uručili javno priznanje „Nagrada Općine Funtana – Sv. Bernardo“ Udruzi za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“. Odluku da ova udruga dobije najvažniju općinsku nagradu odlučili su vijećnici krajem srpnja, a za mjesto uručenje simbolično su odabrali Perila, izvor žive vode.

Iza ove vrlo aktivne udruge su Adrijana Ivković kao predsjednica, Ana Roberta Karabegović, Sanda Jukić, Nikolina Klarić i Ivana Prekalj Martinčević. Udruga broji oko 200 članova.

Nagrada im je dodijeljena radi organizacije i provođenja projekata, kao što su Maškare, Prvi maj u Funtani, 1. Likovna kolonija, Art&Craft radionica na Rotondi, Advent u Funtani te Humanitarna akcija sakupljanja donacija za obitelji iz potresom pogođenih područja Petrinje, Siska i Gline, tijekom 2019. i 2020. godine. K tome, dale su napraviti i organizirale postavljanje velike ljuljačke na šetalištu s natpisom Funtana, koja je postala najomiljeniji foto point u mjestu.

Načelnik im se zahvalio na vrijednom volonterskom radu i trudu, te čestitao na svim akcijama koje su uspješno provedene.

– Bili smo vam podrška od prvog dana i tako će biti i ubuduće, rekao je Grgeta pohvalivši sve akcije koje su organizirale i kojima su uključile cijelu Funtanu.

Načelnik im je podijelio bukete cvijeća, predsjednik Vijeća je predsjednici udruge dodijelio plaketu, a one su njima poklonile prepoznatljive majice s natpisom ”I love Funtana”.

Ideja o pokretanju udruge rodila se 2017. godine, s puno entuzijazma i volje da se život u mjestu pokrene na bolje, posebice za djecu i mlade, a pokretačica je bila Sanda, koja je zasigurno odradila najveći dio posla oko registracije. Spojila je četiri žene u koje je vjerovala, s kojima je željela sanjati, planirati i ostvarivati. Dosad su iza njih brojni projekti, a tu ne staju, jer planiraju za svoje mjesto još toga.

Arhiva novosti