Accessibility icon

KREG Galatea na 16. Prijateljskom turniru Šiška

Objavljeno: 14. lipnja 2021. u kategoriji

Nakon duge pauze članice KREG-a Galatea takmičile su se na 16. Prijateljskom turniru u organizaciji Kluba za ritmičku gimnastiku Šiška iz Ljubljane. Takmičenje se održalo u Gimnastičkom centru, na kojem je sudjelovalo dvjestotinjak djevojčica, iz osamnaest klubova, a sedam država.

Novi Zakon o Sportu u Republici Sloveniji donosi pravilo da se djeca mlađa od devet godina ne smiju natjecati, odnosno ne smiju dobivati sudačke ocijene, stoga su se Lena Pršeš i Stefani Fariš predstavile u gala kategoriji Hopes 2012.

U kategoriji A, Viktorija Rakovac, 2011. godište, osvojila je treće mjesto u vježbi s obručem. Iana Benčić, natjecateljica A programa 2009. godišta, natjecala se u vježbama s obručem i loptom te ukupno osvojila sedmo i osmo mjesto. Pia Kovačić, predstavnica 2007. godišta, natjecala se u A programu, s vježbama s obručem, loptom i trakom te osvojila dva četvrta i visoko drugo mjesto u vježbi s trakom.

U B programu, 2011. godište, za boje Galatee borila se Aida Karabegović, gdje je u vježbi bez rekvizita osvojila ukupno peto mjesto. Gita Jakus i Lea Klaić borile su se u B kategoriji 2008. godišta, gdje su obje slavile s drugim mjestom u vježbama s loptom i obručem. Sofia Čehić briljirala je u vježbi s loptom u B kategoriji te dobila zlatnu medalju. Po prvi puta u kategoriji seniora nastupala je Ivana Kraljević, s vježbama s obručem i čunjevima te osvojila ukupno tri prva mjesta.

Trenerice su jako zadovoljne uspješno odrađenim turnirom te se članice nastavljaju pripremati za I. Gala kup koji će se održati 25. lipnja 2021. godine u novoj dvorani u Vrsaru.

Fotografije s turnira možete pogledati OVDJE.

Arhiva novosti