Accessibility icon

KREG Galatea na I. Gala kupu u Vrsaru

Objavljeno: 29. lipnja 2021. u kategoriji

Klub ritmičke i estetske gimnastike Galatea organizirao je I. Gala kup – međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u novootvorenom Sportskom centru Saline u Vrsaru 25. i 26. lipnja 2021. godine. Na natjecanju sudjelovalo je ukupno 95 natjecateljica iz šest zemalja – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Francuske i Velike Britanije. Od onih hrvatskih predstavilo se ukupno pet klubova – Klub ritmičke gimnastike Leda i Gimnastički klub Aura iz Zagreba, Klub sportsko ritmičke gimnastike Gazela iz Pule, Klub ritmičko-sportske gimnastike Rondo iz Osijeka te Klub ritmičke i estetske gimnastike Galatea iz Funtane-Vrsara. Izvrsnost turnira potvrđuje sudjelovanje hrvatskih  reprezentativki Lane Sambol (GK Aura), Ive Janjić (KRSG Rondo), Dorotee Kudelić (KRG Leda), Kale Krpan (KRG Leda) te one mađarske Szofie Bernat na turniru, koje su svoje države predstavljale na europskim i svjetskim prvenstvima.

Natjecateljice KREG Galatee pokazale su odlične rezultate osvojivši u A kategoriji prvo mjesto u višeboju Lena Pršeš 2013., treće mjesto Stefani Fariš 2012., prvo mjesto Viktorija Rakovac 2011., prvo i drugo mjesto Iana Benčić 2009. i drugo mjesto Pia Kovačić u kategoriji juniorka.

U kategoriji B prvo mjesto u višeboju osvojila je Aida Karabegović 2011., a drugo Sara Vajagić 2011.. Lea Klaić i Gita Jakus obje su osvojile prvo i drugo mjesto u kategoriji 2008. godišta, Sofia Čehić prvo mjesto juniorka, a Ivana Kraljević prvo mjesto u kategoriji seniorka.

Treće mjesto u kategoriji C osvojila je Vita Velenik 2011., prvo mjesto Lena Stanislava Mrskobrada 2013., drugo Stefani Valenta 2014. i treće Erina Abdiu 2014.

Prvi nastup imale su najmlađe članice KREG Galatea Gimnastička početnica u dobi od četiri do šest godina, koje su sudjelovale u gala programu, a za koje je publika bila posebno oduševljena.

Veliki doprinos u organizaciji samoga natjecanja imala je Općina Vrsar-Orsera i komunalno poduzeće Montraker koji su otvorili vrata Sportskoga centra Saline klubu te trenerice Elena i Anja Bosykh koje su uspješno zatvorile Gala kupom sezonu. KREG Galatea s radom nastavlja od 19. srpnja kada počinje ljetni Galatea kamp i pripreme za novu sezonu takmičenja.

Fotografije s I. Gala kupa možete pogledati OVDJE.

(ARK)

Arhiva novosti