Accessibility icon

KREG Galatea na međunarodnom turniru Guimagym cup 2021. u Portugalu i Županijskom prvenstvu u Vrsaru

Objavljeno: 30. listopada 2021. u kategoriji

Nakon Aura cupa održanog u Zagrebu, ritmičarke KREG-a Galatea nastavile su s nastupima na međunarodnom turniru Guimagym cup 2021. u Portugalu, u konkurenciji s klubovima iz Španjolske, Južne Koreje, Mađarske, Latvije, Rusije i Ukrajine. Samo dio Galateaica nastupio je na međunarodnom turniru u Portu, dok se B program ostao pripremati za nadolazeće Županijsko prvenstvo.

Viktorija Rakovac osvojila je treće mjesto u jakoj konkurenciji A kategorije 2011. godišta u vježbi bez rekvizita (10,600). Pre-juniorka Iana Benčić nastupila je u vježbi s loptom. Iako je dobila visoku ocjenu (14,650), konkurencija je bila jaka. S trakom je dobila 8,150.

Najuspješnija je bila juniorka Pia Kovačić osvojivši treće mjesto u višeboju, dvije bronce u vježbama s obručem (16,600) i čunjevima (13,850) te izvrsno peto mjesto u vježbi s trakom (11,000).

U utorak se u novootvorenoj dvorani Saline održalo Županijsko prvenstvo u organizaciji KREG-a Galatea. Na prvenstvu su sudjelovala tri istarska kluba: KRSG Poreč, KSRG Gazela iz Pule te KREG Galatea iz Funtane – Vrsara.

U kategoriji B mini, najbolja je bila Lucija Peršić iz KSRG Gazela, druga se plasirala Galateica Lena Stanislava Mrkobrada, a treće je mjesto osvojila Gala Velenik. Erina Abdiu plasirala se na petom mjestu i osigurala prolazak na Završnicu kupa.

Najbolja među mlađim kadetkinjama bila je Aida Karabegović iz kluba domaćina, drugoplasirana bila je Umma Ramadani iz KRSG Poreč, a treća se plasirala Olja Trbović. Iz KREG-a Galatea nastupile su još Stefani Fariš, koja je zauzela peto mjesto, i Vita Velenik, koja je završila na sedmome mjestu.

U kategoriji kadetkinja pobjednica je bila Mia Tubaković iz KRSG-a Poreč, druga Lara Cramer iz KRSG-a Poreč, a treće je mjesto zauzela Marie Lou Čugalj, također iz KRSG Poreča.

Juniorka Ana Cvitković iz KRSG-a Poreč osvojila je prvo mjesto, dok je druga bila Emma Posić iz KSRG-a Gazela. Treće je mjesto osvojila Gita Jakus iz KREG-a Galatea, dok je plasman na Završnicu kupa osigurala i Lea Klaić zauzevši četvrto mjesto.

Ivana Kraljević, iz KREG-a Galatea, jedina je predstavnica seniorka i opravdana županijska pobjednica s visokim ocjenama, i to obruč (15,7) te čunjevi (14,0).

Nakon B programa, na programu je bio C program grupnih vježbi, dio natjecanja na kojem su sve natjecateljice navijale i pljeskom nagrađivale zahtjevne elemente. Gazele iz Pule tako su i nazvale svaku od grupa podijelivši ih po kategorijama. Najbolje u mini kategoriji bile su natjecateljice iz grupe Gazela 1 – Ela Orbanić, Lena Hrubec, Petra Milohanović, Ivona Pačelat i Nikol Šupuković. Drugo su mjesto zauzele Gazela 2: Agata Ferlin, Niki Ivetić, Tia Veljković, Lana Žufić I Lucija Damjanić.

U kategoriji mlađih kadetkinja najbolje su bile Gazela 1: Karla Jugovac, Lana Zagoranski, Katja Ostojin, Lena Pušar i Ana Babić.

Najbolja grupna vježba u kategoriji kadetkinja bila je ona od Gazela 4: Lucija Jalšovec, Mila Močinić, Erin Dusman, Lana Miletić i Ana Polčić. Drugoplasirane su bile Gazele 2: Lea Radolović, Tia Banović, Nina Ružić i Lota Herman, a treće natjecateljice iz Gazele 3: Ema Brajković, Sara Fabris, Dora Galić, Nea Hrelja i Gaia Joldić.

Juniorke Marika Petrović, Ann Martinović, Korina Benčić, Ena Šakić, Tara Tijanić grupe Gazela 6 bile su bolje od Gazela 5: Neva Šebelić, Stefani Marić, Katarina Lena, Ilić Katarina Brgić i Lana Ćisić.

Natjecateljice se sada nastavljaju pripremati za 30. ekipno, višebojsko i pojedinačno prvenstvo u Hrvatskoj, za koje su i domaćin u Sportskome centru Saline u Vrsaru.

Fotografije s natjecanja možete pogledati OVDJE.

Arhiva novosti