Accessibility icon

KREG Galatea na Mikulaš Kupu u Budimpešti

Objavljeno: 5. prosinca 2019. u kategoriji

Budimpešta je ponovno okupila sjajne europske ritmičke gimnastičarke koje su se borile za odličja na 10. Mikulaš Kupu. U društvu ritmičarki iz 15 zemalja nastupile su i članice Kluba ritmičke i estetske gimnastike Galatea iz Funtane. Natjecateljice Elene i Anje Bosykh i s ovoga su se natjecanja vratile s medaljama oko vrata. Od sveukupno osam Galateica, koje su putovale u Mađarsku, sve su ostavile sjajan dojam.

Prvog su dana natjecanja Lea Klaić, Gita Jakus i Tereza Čehić nastupile u B programu u kategoriji 2008. godišta, gdje je Lea Klaić u vježbi s obručem osvojila drugo mjesto. Gita Jakus zauzela je drugo mjesto u vježbi s loptom, a Tereza Čehić treće. Među 16 djevojčica u B programu 2009. godišta Iana Benčić u višeboju bila je sveukupno četvrta, a druga u vježbi s obručem. Pia Kovačić se natjecala u B programu i zauzela prvo mjesto u vježbi s obručem među djevojkama 2007. godišta. Juniorka Sofia Čehić natjecala se u B programu s loptom i čunjevima te zauzela treće mjesto u vježbi s loptom, a ukupno je zauzela visoko peto mjesto. Najmlađa predstavnica KREG Galatea Aida Karabegović, bez rekvizita u mini programu 2011. godišta, osvojila je treće mjesto.

Nakon Budimpešte za Galateice nema odmora. Naime, trenerice Elena i Anja Bosykh ih uvježbavaju za predstojeći vikend, kada će se natjecati u Ljubljani na 30. Novogodišnjem kupu Moste, kao i za tradicionalni božićni nastup, koji će se održati 18. prosinca u dvorani Intersport.

Fotografije nastupa gimnastičarki KREG Galatea na 10. Mikulaš Kupu možete pogledati OVDJE.

Arhiva novosti