KREG Galatea nastupio na prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Objavljeno: 23. listopada 2019. u kategoriji

Proteklog vikenda u Osijeku održalo se 28. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u organizaciji KRŠG-a Rondo povodom njihovog 25. rođendana.

Na turniru je nastupilo 67 ritmičarki iz 12 klubova.  KREG Galatea je pod čvrstim vodstvom trenerica Elene i Anje Bosykh hrabro po prvi puta krenuo u vode A kategorije.

U kategoriji mlađih kadetkinja, u koje spadaju djevojčice 2009. godišta pa i mlađe, nastupile su Viktorija Rakovac, Iana Benčić i Francesca Bernobić, a Pia Kovačić predstavila je klub u kategoriji kadetkinja. Viktorija Rakovac je ukupno bila treća u vježbi bez rekvizita i s vijačom, a druga u vježbi s obručem u 2011. godištu. Iana Benčić je osvojila četvrto mjesto u vježbi s obručem, a peto s loptom te osmo u vježbi bez rekvizita u kategoriji 2009. godišta. U istoj je kategoriji Francesca Bernobić predstavila klub s dvije koreografije, onu s obručem i s loptom, te za obje postigla deveto mjesto. Pia Kovačić, predstavila je novu vježbu s trakom za koju je postigla sedmo mjesto, te deseto i jedanaesto za vježbe s obručem i loptom, u kategoriji 2007. godišta.

Iako djevojčice nisu ponijele kući nijednu medalju, pokazale su trud, vidan napredak u novim i zahtjevnim koreografijama te su otvorile novo poglavlje kluba ušavši u kategoriju A, i to samo nakon tri godine postojanja.