Accessibility icon

KREG Galatea uspješan na Županijskom prvenstvu i Online Mikulas Kupu 2020.

Objavljeno: 24. studenoga 2020. u kategoriji

Prvenstvo Istarske županije u B programu ritmičke gimnastike održalo se u subotu 21. studenog 2020. godine u Intersport centru. Sudjelovalo je više od pedeset gimnastičarki, a natjecateljice dolaze iz tri istarska kluba – Klub ritmičke i sportske gimnastike Poreč, Klub ritmičke i sportske gimnastike Gazela i Klub ritmičke i estetske gimnastike Galetea iz Funtane, koji je ujedno i domaćin natjecanja.

Gimnastičarke koje su se na Županijskom prvenstvu plasirale među šest najboljih u skupini kvalificirale su se i za Završnicu kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u B programu. Iz KREG-a Galatea to su Lena Pršeš, koja je u mini kategoriji osvojila zlato, Stefani Fariš, koja je osvojila srebro, Lena Stanislava Mrkobrada, koja je osvojila četvrto mjesto, i Stefani Valenta, koja se kvalificirala šestim mjestom.

Viktorija Rakovac u kategoriji mlađih kadetkinja županijska je prvakinja. Osvojila je zlato u višeboju i u vježbi bez rekvizita, a srebro u vježbi s obručem. Aida Karabegović se plasirala šesta u višeboju kvalificirajući se za Završnicu kupa.

Lea Klaić i Gita Jakus natjecale su se u kategoriji kadetkinja, gdje je Lea Klaić u višeboju došla četvrta, a Gita Jakus peta.

Juniorka Ivana Kraljević plasirala se na drugo mjesto u višeboju te osvojila zlato u vježbi s obručem i broncu s čunjevima. Također, juniorka Sofia Čehić u višeboju je zauzela četvrto mjesto, a u vježbi s loptom srebro.

Seniorka Eva Fiškuš plasirala se na Završnicu kupa Hrvatske osvojivši broncu u višeboju, srebro s loptom te broncu u vježbi s obručem.

Pred ovim su ritmičarkama pripreme za Završni kup Hrvatske koji će se održati 5. prosinca 2020. godine u Poreču.

U kategoriji B light u vježbama bez rekvizita redom su osvojile zlato Sara Vajagić, srebro Ana Krekhovetskayai i broncu Vita Velenik.

KREG Galatea se u petak 20. studenoga 2020. godine natjecao i na Onlike Mikulas Kupu 2020., gdje je sudjelovalo čak 120 natjecateljica iz sedamnaest klubova i jedanaest država.

U kategoriji A natjecala se Pia Kovačić, 2007. godište, te je osvojila zlato u vježbi s vijačom i broncu s trakom. Iana Benčić, 2009. godište, osvojila je četvrto mjesto u vježbi s čunjevima te peto mjesto u vježbi s obručem.

U B kategoriji Ivana Kraljević, 2005. godište, osvojila je srebro s obručem. U kategoriji 2006. godišta, Sofija Čehić bila je zlatna s čunjevima, a Viktorija Rakovac i Aida Karabegović, u 2011. godištu, osvojile su treće i peto mjesto.

Fotografije s natjecanja možete pogledati OVDJE.

Arhiva novosti