Accessibility icon

Manifestacija “Funtanjanski gušti”

Objavljeno: 19. rujna 2022. u kategoriji

S ponosom možemo reći da je Funtana, zahvaljujući svom neodoljivom šarmu, odličnoj lokaciji, raznolikoj ponudi te brojnim specifičnostima, mnogima omiljeno mjesto za ljetovanje kojem se uvijek iznova rado vraćaju.

Već dulje vrijeme radimo na promicanju Funtane i proširenju turističke ponude i u posezoni, pa vam s zadovoljstvom najavljujemo novu gastro manifestaciju “Funtanjanski gušti” koju će po prvi put organizirati Turistička zajednica općine Funtana, u periodu od 23. rujna do 2. listopada.

Tijekom deset dana trajanja prvog izdanja ove manifestacije, za koju vjerujemo da će vrlo brzo postati prepoznatljiva, domaći i strani gosti moći će uživati u najboljim kulinarskim delicijama lokalnih restorana po promotivnim cijenama.

Svoje vrhunske menije ponudit će restorani Bokoon, Delfin, Histria, More, Oscar, Rimini i Tonia, a zajednički cilj svih sudionika u ovoj gastro priči je promocija lokalnih specijaliteta i gastronomske ponude Funtane. Svaki od restorana će tijekom trajanja manifestacije nuditi jedan riblji i jedan mesni meni u tri slijeda, uz čašu domaćeg vina, po odličnoj, promotivnoj cijeni od 140 kuna.

Ljubitelji delicija našeg podneblja bit će oduševljeni ovim iskustvom, jer su se svi restorani potrudili složiti vrlo raznovrsne i maštovite menije s najkvalitetnijim namirnicama. Bit će tu specijaliteta od bakalara, inćuna, škampi, kozica i hobotnica, ili orada i brancina na žaru. U ponudi će se naći i nadaleko poznati istarski pršut, ovčji sir s tartufima, domaće tjestenine s tartufima i brojna druga jela koja sva odredom nose zajednički epitet čistog užitka za nepce.

Ova jedinstvena manifestacija s razlogom nosi naziv “Funtanjanski gušti”, jer osmišljena je za maksimalan gušt turista i posjetitelja koji će u širokoj lepezi menija zasigurno pronaći onaj pravi, po svom ukusu. Cijela priča bit će svakako i dodatni motiv mnogima da Funtanu posjete i po završetku ljeta, u prvim danima romantične jeseni, što će u konačnici značiti produljenje turističke sezone za što naša lijepa Funtana definitivno ima sve uvjete i mogućnosti.

Sve podatke o restoranima i ponudi koju su pripremili za manifestaciju “Funtanjanski gušti”, kao i njihove kontakte, pronađite na menijima koji se mogu preuzeti u nastavku ove vijesti.

Funtanjanski gušti – menu restorana

Arhiva novosti