Accessibility icon

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa povodom Istria300

Objavljeno: 2. listopada 2023. u kategoriji

Obavještavaju se građani da će se istarskim cestama dana 7. listopada 2023. godine voziti treći po redu međunarodni rekreativni cestovni biciklistički maraton Istria300 koji je i prošle godine bio jedan od najvećih sportskih događaja u Istri. Organizaciju utrke potpisuje tvrtka Bike Triangle d.o.o. iz Pule čiji osnivači imaju bogato iskustvo u organizaciji najviših sportskih manifestacija u našoj zemlji i šire (CRO Race, Ironman Slovenian Istria 70.3, Istria Granfondo, Großglockner Mountain Run, Großglockner Bike Challenge) koji zajedno rade na razvijanju novog cikloturističkog proizvoda s ciljem promocije Istarske županije i Republike Hrvatske kao sportske i cikloturističke destinacije.

Start i cilj ovog cestovnog biciklističkog maratona bit će u Gradu Poreču, a na kojem će ove godine nastupiti oko 2.500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Osim same utrke, manifestacija Istria300 bit će popraćena četverodnevnim programom od 5. do 8. listopada 2023. s brojnim aktivnostima i programima koji će privući brojne posjetitelje.

S ciljem pravovremenog informiranja šire javnosti o posebnoj prometnoj regulaciji i korištenju obilaznih pravaca kretanja, u prilogu ove vijesti dostupan je grafički prikaz i okvirni vremenik trajanja posebne prometne regulacije kako bi građani koji se zateknu na samoj trasi utrke u vrijeme privremene prometne regulacije znali kako najbrže doći do željene destinacije.

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja.

Istria300 – Obavijest o privremenoj regulaciji prometa na dan 7.10.2023.

Arhiva novosti