Obilježen Dječji tjedan u Funtani

Objavljeno: 12. listopada 2019. u kategoriji

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava te njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici.

Povodom Dječjeg tjedna, koji je ove godine počeo u ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine, a završava u nedjelju, 13. listopada 2019. godine, djeca iz Područnog vrtića Funtana Dječjeg vrtića Tići Vrsar, u pratnji njihovih odgojiteljica, te Osnovne škole Vladimira Nazora Vrsar, u pratnji njihove učiteljice, posjetila su Općinu Funtana-Fontane.

Ovom prigodom zamjenica Općinskog načelnika Općine Funtana-Fontane Elena Morellato Djapjaš čestitala je mališanima njihov tjedan te im je poželjela srdačnu dobrodošlicu. Uz ugodno druženje i razgovor djeca su zamjenici Općinskog načelnika i pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Funtana-Fontane postavila brojna pitanja vezana za dječje sadržaje u Funtani. Zadovoljna dobivenim odgovorima, djeca su im se zahvalila uručivši im prigodne darove te su se naposljetku počastila zasluženim slatkišima i sokovima.

Također, u sklopu Dječjeg tjedna u dvorištu Područnog vrtića Funtana Dječjeg vrtića Tići Vrsar zasađeno je nekoliko stabala koja će mališanima vrtića pružiti ugodnu hladovinu, kako bi i tijekom najtoplijih dana mogli nesmetano uživati u igri na otvorenom.