Accessibility icon

Obraćanje Općinskog načelnika povodom uskrsnih blagdana

Objavljeno: 9. travnja 2020. u kategoriji

Drage Funtanjanke i Funtanjani,

u ozračju nadolazećih uskrsnih blagdana, koje smo uvijek slavili svečanim misnim procesijama, zajednički blagovali u krugu obitelji i prijatelja te provodili vrijeme na otvorenom u širokom društvu, obraćam Vam se ponukan trenutnom kriznom situacijom izazvanom novim koronavirusom COVID-19.

Iako je trenutna situacija na području Istarske županije povoljna, odnosno ne bilježi se veći porast novozaraženih, nemamo pravo opustiti se, nego i dalje striktno provoditi odluke i mjere Stožera civilne zaštite.

Svjesni sadašnjih zahtjevnih okolnosti, neizvjesne turističke sezone uz koju smo svi vezani te od koje ovisi i naše poslovanje, poduzeli smo mjere štednje na način da smo išli u smanjenje plaća kako u Općinskoj upravi tako i komunalnom poduzeću, a ukinuli smo i naknade članovima Općinskog vijeća i zamjenici Općinskog načelnika. Također, svoje financijske planove morale su uskladiti i udruge koje se financiraju iz općinskog Proračuna. Sve investicije su trenutno obustavljene, osim radova koji se odnose na izgradnju prometnice kroz naselje Coki. Mjere štednje odnose se na sve pa se tako tradicionalni poklon paketi umirovljenicima prigodom uskrsnih blagdana neće dijeliti. U cilju olakšanja poslovanja poduzetnika te života građana, donesena je Odluka o odgodi plaćanja komunalne naknade.

Ovom prilikom zahvaljujem se svim službama koje svakodnevno ulažu veliki trud da se mjere provode, kao i Vama drage Funtanjanke i Funtanjani na pridržavanju istih.

Na kraju, svima Vama želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

Budite jaki, čuvajte se i ostanite doma.

Vaš Općinski načelnik
Mladen Grgeta

Arhiva novosti