Accessibility icon

Održana 20. sjednica Općinskog vijeća (svečana) – izvještaj

Objavljeno: 2. rujna 2019. u kategoriji

U ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. godine, održana je 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Funtana-Fontane.

U nastavku ove vijesti objavljuje se neverificirani Zapisnik s održane sjednice i tekst članka iz Glasa Istre.

Neverificirani zapisnik s 20. sjednice Općinskog vijeća

Na otvorenom prostoru Trga sv. Bernarda, pred brojnim uzvanicima i nazočnost više od 200 građana, održana je svečana sjednica kojom je obilježen Dan općine Funtana i Dan iseljenih Funtanjana. Bila je to ujedno i završnica osmodnevnih događanja u proslavi zaštitnika Funtane sv. Bernarda.

Značajna turistička destinacija

Bila je to 13. sjednica koja se održala na takav način, pred tako brojnim auditorijem, po čemu je Općina Funtana specifična. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Marin Tonković, koji se u svom obraćanju osvrnuo na povijest razvoja Funtane koja je od malog ribarskog i poljoprivrednog mjesta postala značajna turistička destinacija na zapadnoj obali Istre, zahvaljujući svojoj orijentaciji prema toj, za nju značajnoj, gospodarskoj grani i kojoj u velikoj mjeri zahvaljuje sadašnju visoku ljestvicu društvenog i socijalnog standarda svojih stanovnika.

– Izgradnjom najjačih turističkih segmenata na našem području, autokampova i hotela, Funtana se pozicionirala na turističkom tržištu kao poželjno odredište za obiteljski i individualni odmor, a to je rezultat organiziranog djelovanja odgovornih ljudi koji su detaljno analizirali i planirali budućnost za dobrobit svojih mještana. Posebnu skrb općina posvećuje onim najpotrebitijima, najmlađima u vrtiću, učenicima i studentima kroz stipendije, umirovljenicima i osobama sa socijalnim teškoćama, rekao je Tonković. – Ova svečana sjednica posvećena je i svim iseljenim Funtanjanima koji će uvijek biti dio naše funtanjanske zajednice. Želim također čestitati svim dobitnicima priznanja i nagrada, a radi se o pojedincima i kolektivima koji se svojim radom i organizacijom ističu već duže vrijeme, a čiji su uspjesi prvenstveno rezultat zalaganja, predanosti i ustrajnosti u aktivnostima i poslu koji obavljaju.

Nagrađeni mještani

Načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta prisutne je upoznao s brojnim investicijama u ovoj godini koje prelaze iznos od tristo milijuna kuna, a koje su već ostavile trag na povećanju standarda.

– Uređena je prometnica kroz Funtanu, otvoren je novi rotor uz rekonstrukciju kompletne infrastrukture, u što su Hrvatske ceste i Istarski vodovod uložili četrnaest milijuna kuna. U kamp Istra Premium Kamping Resort, na mjestu nekadašnjeg FKK Istra, Valamar Riviera uložila je 280 milijuna kuna. Jedna od većih općinskih investicija je i nadogradnja svlačionice na igralištu NK Funtane u vrijednosti od 2 milijuna kuna. U planu je obnova javne plaže između turističkog naselja i kampa Istra, izgradnja novog dječjeg igrališta u Lahima, produbljenje plaže na Perilima i kao najveći projekt, izgradnja nove prometnice kroz Coke koja je vrijedna 6 milijuna kuna, nabrojao je načelnik Grgeta.

Svečana sjednica nastavljena je podjelom nagrada i priznanja koje su dobili: Klub ritmičke i estetske gimnastike Galatea za osvajanje prvih, drugih i trećih mjesta na međunarodnim turnirima. Davor Dujović za izum pametnog distribucijskog panela za mala plovila kojemu je na 16. izložbi inovacija ARCA u Zagrebu dodijeljena brončana medalja. Marijana Liović, koja je kao članica Hrvatske ženske kuglačke reprezentacije, na svjetskom prvenstvu u Pragu osvojila svjetsko prvenstvo. Školsko sportsko društvo OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara za osvajanje prvog mjesta na državnom prvenstvu školskih sportskih društava za djevojčice. Turistička zajednica Funtana nagradila je svoje sumještane za najbolje uređenu okućnicu koju je dobio Marko Žiković, dok je nagrada za najljepši balkon pripala Gordani i Ernestu Grgeti. Posebnu zahvalnicu za 50 godišnju vjernost Funtani dobila je gošća iz Njemačke Ursula Jaeger. Svečanost je završena dodjelom nagrada “Bernardina” koju je brojnim učenicima koji su se u prošloj godini istaknuli kroz razne vidove slobodnih aktivnosti, dodijelila Udruga “Na izvorima prijateljstva”.

(Izvor: Glas Istre, S. BRAJKOVIĆ)

 

Arhiva novosti