Accessibility icon

Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane

Objavljeno: 17. ožujka 2016. u kategoriji

U galeriji "Zgor murve" u Funtani u utorak je, 15. ožujka 2016. godine, održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane. Više informacija dostupno je u nastavku ove vijesti.

Konstituirajuću sjednicu Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane sazvao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Funtana-Fontane, g. Marin Tonković, te je prisutne upoznao s novom Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane, donesenom 25. rujna 2015. godine na Općinskom vijeću, a temeljem koje je raspisan Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane. Općinsko vijeće je 16. veljače 2016. godine tajnim glasovanjem izabralo 5 članova i 5 zamjenika članova Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane koji će tri godine raditi u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

 

Na sjednici je Ante Liović izabran za predsjednika Savjeta mladih, a Marko Pršurić za zamjenika predsjednika Savjeta mladih.

 

Prisutnima je izložen i kratak izviještaj o održanoj edukaciji za članove Savjeta mladih u Istarskoj županiji, u kojoj su članovi Savjeta mladih Općine Funtana-Fontane sudjelovali u subotu, 05. ožujka 2016. godine. Edukaciju je u Pazinu organizirao Savjet mladih Istarske županije u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva za članove Savjeta mladih u Istri.

 

Na sjednici je bio prisutan i Općinski načelnik Općine Funtana-Fontane, g. Mladen Grgeta, te njegova zamjenica, gđa. Elena Morellato Djapjaš, koji su prisutne uputili u prava i dužnosti Savjeta mladih te u njihov daljnji rad.

Arhiva novosti