Accessibility icon

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Objavljeno: 23. kolovoza 2018. u kategoriji

U ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. godine, povodom Dana Općine Funtana-Fontane i Dana iseljenih Funtanjana, na trgu ispred crkve Sv. Bernarda održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Funtana-Fontane. 

Protekli tjedan bio je bogat zabavnim, kulturnim i sportskim događanjima u sklopu proslave blagdana sv. Bernarda i Dana općine i iseljenih Funtanjana.

Proslava je zaključena svečanom sjednicom Općinskog vijeća u večernjim satima na Trgu sv. Bernarda. Pred više od stotinu stanovnika Funtane i gostiju sjednicu je otvorio predsjednik vijeća Marin Tonković, dok se općinski načelnik Mladen Grgeta u obraćanju osvrnuo na rad u proteklom razdoblju. Općina se u posljednjih godinu dana fokusirala na pripremu projektne dokumentacije za izgradnju nerazvrstanih cesta: autokamp Polidor-Bijela uvala, nad Kanalom, tržnica-autokamp Puntica, zad Kaštela i prometnica Vala od Funtane.

Uređenje plaže Perila

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta i kandidiranje prema Fondu za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. U planu je početak rekonstrukcije i izgradnje svlačionice za NK Funtanu koja ove godine slavi svoj 70. rođendan. Općina je uložila sredstva u uređenju plaže Perila gdje se planira produbljenje dijela akvatorija. Putem natječaja iz Programa ruralnog razvoja Općina je kandidirala projekt rekonstrukcije zgrade stare škole. U tijeku je i rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju, a u planu su radovi na rekonstrukciji državne ceste od Šterne pa do granice s općinom Vrsar i izgradnja novog rotora Puntica. Pokrenut je i projekt poslovne zone. Općina financira produženi boravak u osnovnoj školi, sufinancira nabavku školskih udžbenika, školski prijevoz i stipendira učenike u srednjim školama, vodi brigu o socijalno ugroženim skupinama građana kroz razne oblike pomoći i sufinancira hitnu medicinsku pomoć. Donačelnica Elvira Morelatto Djapjaš okupljenima se obratila na talijanskom jeziku, a praznik Funtane čestitala je i dožupanica Sandra Ćakić Kuhar.

Odbojkašice, Robert Buršić i Polidor

Općinski nagradu dobio je Odbojkaški klub Funtana-Vrsar za osvojeno prvo mjesto na United World Games 2018. u Klagenfurtu i za prvo mjesto na državnom prvenstvu u mini odbojci. Priznanje je dodijeljeno i malom obiteljskom kampu Polidor, dobitniku “Turističkog cvijeta” od strane HGK i HTZ prošle godine. Zahvalnicu općinskog načelnika dobio je Robert Buršić, umirovljeni novinar “Glasa Istre” za vođenje i realizaciju kulturnih projekata u Općini Funtana.

Direktorica TZ Funtana Ana Milohanović Čehić uručila je plakete za najljepše uređenu okućnicu Anđelu Mattossovichu, dok su plaketu za najljepši balkon dobili Silva i Mile Liović. Izvanredno priznanje i zahvalu za dugogodišnju brigu i trud uložen u održavanje okoliša dodijeljeno je 88-godišnjoj Matildi Stifanich. U kulturnom dijelu svečane sjednice nastupili su vrsarske Mendule i mali folkloraši OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara.

(Izvor: Glas Istre, S. BRAJKOVIĆ)

Arhiva novosti