Accessibility icon

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Objavljeno: 27. kolovoza 2015. u kategoriji

U srijedu, 19. kolovoza 2015. godine, povodom Dana Općine Funtana-Fontane i Dana iseljenih Funtanjana, na trgu ispred crkve Sv. Bernarda održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Funtana-Fontane. 

Proteklo razdoblje svakako pamtimo po otvorenju dječjeg vrtića ovog ljeta, a naročito nas veseli što će od jeseni raditi u punom pogonu, kazao je u dvorani mjesnog Župnog stana općinski načelnik Mladen Grgeta na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Funtana koji se slavi na blagdan sv. Bernarda (opat Bernard iz samostana Clairvaux, rođen u Fontaineles- Dijon).


Turiste dočekali novim kampom i plažom

Funtanjanski načelnik Grgeta podsjetio je da se ove godine obilježava 50. godišnjica organiziranog bavljenja turizmom, osnovne gospodarske grane Funtane koja ju je prometnula iz izrazito poljoprivrednog i ribarskog mjesta do privlačnog ljetovališta gostiju iz čitave Europe. Ovogodišnju je turističku sezonu Funtana dočekala s još jednim kampom na području Zelene lagune, a uređena je i plaža uz šetnicu Funtana – Bijela uvala. Do zgrada poticane stanogradnje uskoro će se asfaltirati prometnica i urediti oborinska odvodnja.

– Ponovno ćemo anketirati građane te ukoliko se javi dovoljan broj zainteresiranih, pokrenut ćemo novi krug izgradnje, najavio je načelnik Grgeta, dodavši da će idući općinski projekt biti rekonstrukcija zgrade stare škole.

Općinska uprava zajedno s komunalnom tvrtkom smjestila bi se na katu zgrade, u prizemlju se planira društveni dom s prostorijom za mlade i dvoranom za rekreaciju, a u potkrovlju učionica i arhiva.
Na jesen, najavio je Grgeta, slijedi predstavljanje projekta izgradnje trga s poslovnim sadržajima iza galerije “Zgor murve”, uređenje postojeće tržnice i oborinskog kanala kroz naselje.

– Kad govorimo o rezultatima i projektima, ne mislimo samo na beton, cijevi i asfalt, nego prvenstveno na skrb o našim ljudima, kazao je predsjednik Općinskog vijeća Marin Tonković, dodavši da se općina posebice bavi najmlađim stanovnicima, učenicima i studentima, umirovljenicima i osobama u socijalnim teškoćama.
Tonković se prisjetio dobitnika općinske Nagrade za životno djelo, nedavno preminulog Tilija Tomca, “koji je na najbolji mogući način simbolizirao sav rad, trud i ljubav prema Funtani”


Zahvalnice Alidi Štifanić i Đorđu Lakoviću

Tonković je istaknuo da se istodobno s općinskim danom slavi Dan iseljenih Funtanjana za koje žele da budu češće prisutni u hrvatskom društvu, a ne samo u mislima i uspomenama. Prisutne je u ime Istarske županije pozdravila dožupanica Viviana Benussi.

Donačelnica Elena Morellato Djapjaš uručilaje općinsku Nagradu Sveti Bernardo Školskom športskom društvu Osnovne škole “Vladimir Nazor” u Vrsaru za prvo mjesto na državnom prvenstvu u odbojci za osnovne škole te Boćarskom klubu Funtana za osvojeno prvo mjesto u 3. boćarskoj ligi i prelazak u 2. boćarsku ligu sjever. Općinska zahvalnica za podizanje ugleda Funtane dodijeljena je Alidi Štifanić zvanoj Rozeta za nesebičan humani i kreativni angažman, prvenstveno kroz udrugu Loza, te najstarijem privatnom ugostitelju Đorđu Lakoviću, vlasniku restorana “Zeleni park”.


Najljepše okućnice

Uručene su i nagrade općinske Turističke zajednice u sklopu akcije “Moj balkon – okoliš je najljepši” s ciljem poticanja mještana na očuvanje turističkog prostora, unapređenja i zaštite okoliša, podizanja razine gostoljubivosti i stvaranje klime dobrodošlice u destinaciji. Direktorica TZ-a Ana Milohanović Čehić uručila je nagradu za najljepše uređenu okućnicu Aldi i Branimiru Žikoviću, za najljepši balkon Stani Borak, a za najljepše uređen okoliš u kategoriji ugostiteljskih objekata restoranu “More”.


(Izvor: Glas Istre, ANĐELO DAGOSTIN)

Arhiva novosti