Accessibility icon

Otvoren Područni vrtić Funtana

Objavljeno: 4. veljače 2015. u kategoriji

U ponedjeljak, 02. veljače 2015. godine, u Općini Funtana svečano je otvoren moderan dječji vrtić, Područni vrtić vrsarskog Dječjeg vrtića ''Tići''. 

Prigodni je program svečanosti otvorenja Područnog vrtića Funtana započeo himnama koje su otpjevale članice Udruge ”Mendule” Vrsar, nakon kojih je općinski načelnik Mladen Grgeta u pozdravnom govoru prisutne podsjetio na sam tijek izgradnje dječjeg vrtića te je srdačno zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji tog projekta, posebno pritom istaknuvši doprinos svog prethodnika Tomislava Čoge te funtanjanskog arhitekta Tomislava Kovačića. Istarski je župan Valter Flego pak naglasio da je izgradnja Područnog vrtića Funtana konkretan primjer kako se može poboljšati život djece, roditelja i svih stanovnika u Općini Funtana, dok je ravnateljica vrtića Venis Gregurović obratila pažnju na ozarena i sretna lica djece, roditelja, teta i mještana tvrdeći kako je upravo to dokaz da je Općina izgradnjom dječjeg vrtića napravila odličan posao.

 

Župnik Funtane Ivica Butković blagoslovio je vrtić, a potom je uslijedilo njegovo svečano otvorenje simboličnim rezanjem vrpce. Čast da s velikim zadovoljstvom prereže vrpcu, koju su ponosno držali najstariji predškolci Aurora i Filip, pripala je najstarijoj funtanjanskoj vrtićkoj umirovljenici Mariji Josić.

 

Za najljepši i najveseliji dio programa u konačnici su bile zadužene male Funtanjanke i Funtanjani iz jasličkih i vrtićkih skupina, kao i dječja folklorna skupina Osnovne škole ”Vladimira Nazora” Vrsar, koji su svojim pjesmama i plesom oduševili sve prisutne.

 

Realizacija ovako važnog i vrijednog projekta je od izuzetnog značaja za Općinu Funtana jer će otvorenjem Područnog vrtića nakon dugog niza godina lokalne ulice mjesta napokon oživjeti skupinama malih šetača, a vrtić će zasigurno biti mjesto veselja i radosti na kojem će se funtanjanska djeca uvijek ugodno osjećati. 

Arhiva novosti