Accessibility icon

Početak gradnje dječjeg vrtića u Funtani

Objavljeno: 29. siječnja 2014. u kategoriji

Prije nekoliko dana počela je gradnja dječjeg vrtića u Funtani u koji će mališani krenuti za otprilike godinu dana. Ovim će projektom Funtana nakon gotovo deset godina ponovno dobiti predškolsku ustanovu koja će kao i nekada djelovati kao područni odjel vrsarskog vrtića Tići. 

Vrtić se gradi na parceli u Ribarskoj ulici, preko puta tržnice, na mjestu dosadašnjeg dječjeg igrališta, gdje je prostornim planom zemljište predviđeno za ovu namjenu. Površina parcele iznosi 2.400 kvadrata, a površina objekta oko 700 kvadrata. Projekt vrtića izradio je Arto d.o.o. iz Novog Marofa, izvođač radova je GP Krk, nadzor je povjeren Jurcon projektu iz Zagreba, a rok za dovršetak radova iznosi šest mjeseci.

 

Novi vrtić imat će kapacitet za 60 djece, a u njemu će prema novim pedagoškim standardima djelovati jedna mješovita jaslička grupa za djecu do tri godine te dvije mješovite vrtićke grupe za djecu do sedam godina, uz mogućnost organizacije u cjelodnevnom i poludnevnom boravku.


Kuhinja će biti organizirana na način da se jedan topli obrok doprema iz matičnog vrtića, a tri hladna pripremaju ovdje. U vrtiću će raditi šest odgajateljica i spremačica, dok će se stručno osoblje rasporediti prema planu matičnog vrtića. Vrsarski vrtić trenutno pohađa 41 dijete iz Funtane.


Investicija je vrijedna 6,75 milijuna kuna s PDV-om. Ova faza radova predviđa sve osim opremanja i namještaja. U proračunu za ovu godinu predviđena su i sredstva za opremanje vrtića, oko 270 tisuća kuna. Dio sredstava za ovu investiciju osigurat će se iz vlastitih prihoda, od prodaje zemljišta i komunalne naknade, a dignut je i kredit od pet milijuna kuna po uvjetima HBOR-a kod Croatia banke uz kamatu od četiri posto, uz rok otplate od deset godina. Prema planu završetak radova predviđen je pred sezonu, a potom slijedi opremanje. Planirano je da vrtić počne s radom u siječnju iduće godine.


(GLAS ISTRE) 

Arhiva novosti