Accessibility icon

Potpisan Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Program WiFi4EU

Objavljeno: 16. prosinca 2019. u kategoriji

U sklopu trećeg natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa u okviru inicijative WiFi4EU, koji se održao od 19. do 20. rujna 2019. godine, Hrvatska je osvojila ukupno 72 vaučera, među kojima je i vaučer dodijeljen Općini Funtana-Fontane.

Komisija je zaprimila više od 11.000 zahtjeva iz svih zemalja sudionica te je nakon procjene prijava, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), zadužena pri Europskoj komisiji za provedbu programa WiFi4EU, objavila popis od 1.780 općina i gradova iz cijele Europske unije koji su osvojili vaučere.

Općina Funtana-Fontane je krajem studenog 2019. godine potpisala Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava i time ostvarila pravo na primitak vaučera u vrijednosti 15.000,00 eura pa će se u ugovorenom roku od 18 mjeseci u Funtani osigurati uspostava pristupnih točaka za WiFi4EU.

Program naziva WiFi4EU definiran je kao  potpora za omogućavanje visokokvalitetnog  pristupa internetu lokalnim stanovnicima i posjetiteljima u središtima lokalnog javnog života. Cilj je osigurati širokopojasnu internetsku povezivost velike brzine.

Arhiva novosti