Accessibility icon

Potpisan ugovor za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta Lahi u Funtani

Objavljeno: 9. lipnja 2021. u kategoriji

Članak preuzet s portala IstraTerraMagica.eu (autor: Tanja Kocijančić – od dana 08. lipnja 2021. godine):

Načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta i direktor porečke tvrtke Đusto Boris Đusti potpisali su danas ugovor o gradnji novog dječjeg igrališta u Lahima. Investicija je to s PDV-om vrijedna 370.840 kuna, saznajemo od načelnika Grgete.

Igralište Lahi uredit će se na k.č. br. 690/1 i 690/2, na predmetnoj površini od 458 četvornih metara. Ukupno 148.250 bespovratnih kuna dobila je Općina Funtana za izgradnju i opremanje ovog dječjeg igrališta na natječaju kojeg je LAG „Središnja Istra“ objavio pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.). Sredstva su odobrena još 2019., ali zbog pandemije i mjera štednje gradnja je prošle godine odgođena za ovu.

Grgeta dodaje da će ostatak do ukupne vrijednosti investicije podmiriti Općina. Radovi bi trebali startati za osam dana, a dovršetak se očekuje za kraj lipnja. Tvrtka Đusto ugovorom je dobila kompletan posao – pripremne, zemljane i betonske radove, zatim hortikulturno uređenje, nabavu klupica, koševa i ostale opreme, kao i svih sprava za dječju igru.

Novo dječje igralište imat će, također, antistres podlogu, ogradu i živicu, odnosno bit će u cijelosti ograđeno.

Arhiva novosti