Accessibility icon

Uručena Odluka o odabiru projekta „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Lahi u Funtani“ u sklopu Natječaja LAG-a „Središnja Istra“

Objavljeno: 24. rujna 2019. u kategoriji

U prostorijama LAG-a „Središnja Istra“, 20. rujna 2019. godine, Općini Funtana-Fontane službeno je uručena Odluka o odabiru projekta „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Lahi u Funtani“ temeljem Natječaja pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.).

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj Natječaj bile su jedinice lokalne samouprave, a istim je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 12 projekata, čija sveukupna vrijednost iznosi 4.043.306,89 kn. Prijavljeni projekt Općine Funtana-Fontane odabran je za dodjelu potpore u iznosu od 148.250,00 kn, pod uvjetom da Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donese Odluku o dodjeli sredstava.

Odabrani projekt odnosi se na izgradnju i opremanje dječjeg igrališta Lahi u Funtani, K.O. Funtana, k.č. br. 690/1 i 690/2, na predmetnoj površini od 458 m2. Izgrađeno dječje igralište s antistres podlogom i igralima te ograđeno niskom ogradom i živicom doprinijet će poboljšanju društvene infrastrukture i podizanju kvalitete života lokalnog stanovništva Općine Funtana-Fontane.

Arhiva novosti