Accessibility icon

Uručena Odluka o odabiru projekta „Izgradnja i opremanje pješačke staze na k.č.br. 977, K.O. Funtana“ u sklopu Natječaja LAG-a „Središnja Istra“

Objavljeno: 16. travnja 2021. u kategoriji

U dvorani Spomen doma u Pazinu jučer je Općini Funtana-Fontane službeno uručena Odluka o odabiru projekta „Izgradnja i opremanje pješačke staze na k.č.br. 977, K.O. Funtana“ temeljem Natječaja LAG-a „Središnja Istra“ za mjeru 2.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“.

U sklopu Natječaja jedinicama lokalne samouprave s područja LAG-a „Središnja Istra“ odobreno je 11 projekata koji se odnose na opremanje javnih površina, društvenih i vatrogasnih domova, čitaonica i sportskih objekata, dogradnju i opremanje mjesnih groblja te izgradnju igrališta i pješačkih staza. Ukupno dodijeljena sredstva iz ove mjere iznose 1.432.227,00 kuna, a ukupna vrijednost svih odobrenih projekata, uz sufinanciranje, iznosi 3.142.887,00 kuna.

Prijavljeni projekt Općine Funtana-Fontane odabran je za dodjelu potpore u iznosu od 132.158,25 kuna, pod uvjetom da Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donese Odluku o dodjeli sredstava.

Odabrani projekt odnosi se na izgradnju i opremanje pješačke staze na k.č.br. 977, K.O. Funtana. Izgradnjom i opremanjem pješačke staze povezat će se dva dijela naselja Funtana, odnosno Ribarska ulica s Ulicom Grgeti, te će se doprinijeti poboljšanju komunalne infrastrukture i podizanju kvalitete života lokalnog stanovništva Općine Funtana-Fontane.