Accessibility icon

Uspješno održana Prvomajska fešta u Funtani

Objavljeno: 4. svibnja 2022. u kategoriji

U nastavku ove vijesti u cijelosti prenosimo Obavijest za medije Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ Funtana vezano za ovogodišnju Prvomajsku feštu u Funtani:

“Nakon dvije godine pauze, Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ iz Funtane, u suradnji sa Općinom Funtana-Fontane i Turističkom zajednicom Općine Funtana organizirala je Prvomajsku feštu na Perilima. Fešta bogata sadržajima s brojnim sudionicima svih uzrasta započela je u 11,30 svečanim otvaranjem igara. Na otvaranju su nastupile cure iz Kluba ritmičko estetske gimnastike Galatea iz Funtane te učenik glazbene škole Oliver Cvitković na harmonici.

Prvi su nastupali najmlađi u dječjim igrama, od štafete, utrke s jajima na žlici, do trčanja u vreći, kariole, do potezanja konopa, limba i potrage za blagom. Prisutne je oduševila igra kariole u kojoj su se okušali mame i tate, potezanje konopa između ekipe Grmala i Izazivača, a najatraktivnija je bila utrka tata u skakanju u vreći.

Istovremeno s dječjim igrama održao se malonogometni turnir, u kojem je sudjelovalo osam ekipa. Najatraktivniji meč bio je onaj između ekipe Veterana i Oldtimera. Utakmica je završila 3:3, uz ovacije i pljesak najstarijem igraču utakmice 90-togodišnjaku Mariju Ipši. Van konkurencije odigrala se malonogometna utakmica u ženskoj konkurenciji, Udruge Na izvorima prijateljstva protiv mještanka Funtane. Pobjedu je odnijela ekipa Udruge s dva gola prednosti nakon odigranih penala.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su se okušati u stolnom tenisu, streličarstvu, odbojci na pijesku, kuglanju kojeg je demonstrirala zlatna Funtanjanka Marijana Liović.

Streljački klub Funtana pod vodstvom Marinka Žužića organizirao je i prvi turnir u Funtani, u kojem je pobjedu ostvario Adil Karabegović, drugoplasirani je bio Goran Milohanić, a treće mjesto pripalo je Larisu Ritoši.

Za sve sudionike natjecanja organizator, osigurao je majice i vodu, a osvajačima prva tri mjesta pehare. Piće i hrana se dijelila besplatno.

U 16.30 sati za sve prisutne na funtanjanskoj proslavi Prvoga maja osiguran je besplatni obrok graha kojega su pripremili Grmali.

Ovogodišnji pobjednici igara je ekipa „Furešti na fešti” čija je ekipa kući odnijela zlatni pehar, i slavu do idućih igara. Svi timovi koji su sudjelovali u Dječjim igrama otišli su kući sa simboličnim zlatnim medaljama s potpisom Udruge Na izvorima prijateljstva i dragom uspomenom na feštu 1. Maja.

Sponzori fešte Prvi maj u Funtani su Općina Funtana-Fontane i Turistička zajednica Općine Funtana, a u organizaciji su se uključili sportski klubovi: Nogometni klub Funtana, Odbojkaški klub Funtana-Vrsar, Boćarski klub Funtana, članovi Sportsko ribolovnog društva Grma iz Funtane, KREG Galatea i Streljački klub Funtana.”

Fotografije s Prvomajske fešte u Funtani možete pogledati OVDJE.

Arhiva novosti